STERK IN JE SCHOENEN – deel 4

STERK IN JE SCHOENEN – deel 4

We hebben een hele weg afgelegd. 
We zijn een tiental sessies verder. 
We zijn een team geworden.
We hebben hard gewerkt, we hadden veel plezier!

Jij hebt geleerd de aandacht vast te houden van die eigenzinnige en smulgrage Spookie. 
Je hebt Louwietje onder controle gekregen, dat springerige, vrolijke allesdurvertje met z’n puppie-charmes.
Je hebt het hart en het respect van die grote, sterke, sportieve Tommy gewonnen.

Ze hebben je geprobeerd om de tuin te leiden, elk op hun eigen lieve, grappige, slimme manier: “Geef me toch maar dat lekkere hapje! Laten we toch gewoon zoveel mogelijk ravotten zonder leiband! Kom, we trekken zo snel mogelijk naar het strand, ik ken de weg! … ”
Maar jij hebt, stap voor stap, geleerd voor jezelf op te komen. Met je hele houding, met je stem, met je blik. Nu eens sterk en streng, dan weer lief, leuk en vrolijk. Je hebt, met kleine en grote sprongetjes, gemerkt hoe je het beste uit jezelf kan halen, hoe je jouw eigen kracht wakker maakt en naar buiten brengt. 

Je hebt de honden (en mij!) overtuigd hoe sterk jij bent. En hoe stevig je op je eigen benen staat. Het is tijd om de wereld te tonen wie jij bent en wat je kan. Het is tijd om andere mensen te laten zien dat jij die 3(!) energieke honden stevig onder controle hebt. En wat jij hen en vooral jezelf(!) geleerd hebt. Dan trekken we trots door het bos naar zee. We zien de wandelaars op het strand vol bewondering stilstaan. Of we trekken door de straten van De Haan en zien hoe de mensen op de terrasjes hun ogen nauwelijks geloven: “Waar gaat dat kind, die jongen, dat meisje met die 3 honden heen?! En waarom ziet die meneer ernaast er zo blij en tevreden uit?”

Omdat die meneer, ik dus, weet hoe het voelt om een kleine jongen te zijn. En weet hoe het voelt om een stevige kerel geworden te zijn. Ik voel wanneer jij klaar bent voor de grote wereld. Ik heb met eigen ogen gezien dat jij niet meer terugdeinst voor de grootste uitdagingen. Spookie, Louwie, Tommy, ik, wij kunnen je stilaan loslaten, je met een gerust hart laten gaan. We weten wie jij bent en wat je allemaal kan. We vertrouwen op jouw zelfvertrouwen en weten: jij bent opnieuw geworden wie je vanbinnen altijd al was. Soms had je verstoppertje gespeeld met jezelf en de mensen om je heen. Je echte ik zat verborgen onder een paar laagjes spanning, stress, ingehouden schrik of stil verdriet. Soms lagen er zelfs enkele laagjes beton overheen. Dan was het moeilijk om blij en vrolijk te zijn, lastig om lief te zijn, niet mogelijk om rustig of gemotiveerd te zijn. Jij had een paar speurneuzen nodig die de weg terugvonden, naar jou… 

En nu je jezelf hebt teruggevonden, het vertrouwen in jezelf hersteld is en je kracht en energie weer vrijuit stromen. 
Kan je het zonder ons. 
Veel plezier!
Veel geluk!
Veel moed!
De rest van je leven.

En wil je na een tijdje, toch eens komen vertellen, eens ontladen, even opladen, als je wereld wat te woelig is en je nood hebt aan een veilig roedeltje: je bent welkom, altijd!
Je hebt gevoeld dat wij naast je staan, altijd.
Je weet, zonder grote woorden, dat wij, op de achtergrond, altijd met je mee zullen gaan.  

Want eens een topteam, altijd een topteam!

Spookie
Louwietje
Tommy
Werner