STERK IN JE SCHOENEN – deel 2
STERK IN JE SCHOENEN – zelfvertrouwen en sociale vaardigheid- 
MET LOUWIETJE

LOUWIETJE ging gisteren voor het eerst naar SCHOOL…
Rugzakje met hapjes, knabbelbeentjes, balletjes… 

Louwietje vond het eerst wel spannend, zo zonder mama en papa, alleen voor die grote groep kinderen. Maar na wat blafjes en sprongetjes vond hij het leuk, zo in het middelpunt van de belangstelling!

De meester duidde enkele kinderen aan waarvan hij dacht dat ze het meest plezier of baat zouden hebben aan een oefening met Louwietje. Van de ene moest hij mooi volgen aan de leiband, van de andere mocht hij een lekker stukje brood eerst niet opeten. Of hij moest flink wachten vooraleer een balleke te mogen oppakken, er achteraan te hollen….

Als de kinderen nog te onzeker waren, niet stevig genoeg op hun benen stonden of niet overtuigend genoeg lieten voelen dat ze écht wilden dat hij luisterde, luisterde hij niet, onze Louwie. Zo hoort dat. 
Zo kunnen de kinderen leren wat ze meer of beter kunnen doen. Zo krijgen ze stap voor stap meer zelfvertrouwen, zo leren ze al gauw meer verbale en non-verbale vaardigheden ontwikkelen: houding, stem, oogcontact, uitstraling, kracht… Op een superleuke, speelse, natuurlijke manier.

Want als Louwietje wegliep, toch achter het balletje aan ging, toch z’n bekje niet af kon houden van het lekkere snoepgoed, was het groot plezier bij de hele klas. En heel even een beteuterd gezichtje bij de hondentrainer van dienst. Maar met enkele tips en duwtjes in de rug, groeiden ze boven zichzelf uit: toch gelukt! Algemene bewondering, applaus! 

Groeien, openbloeien… altijd weer een feest…