STERK IN JE SCHOENEN – deel 1
STERK IN JE SCHOENEN – zelfvertrouwen en sociale vaardigheid, 
MET SPOOKIE en C°!

Spookie is een hond. Zo’n vrolijke, met flaporen en een kwispelende staart. Spookie vindt de wereld leuk. En de hele wereld is van haar… denkt ze. Ze wil in elk geval alles verkennen, vanalles beleven, overal en altijd.

Toch kan ze niet altijd haar eigen zin doen. Ze moet leren aandachtig zijn, mensen te gehoorzamen, naar ons toe te komen. Ze moet ons leren vertrouwen, merken dat wij sterk zijn. En dapper. Zodat ze ons als haar leiders ziet en leert dat ze ons maar beter kan volgen. 

Door samen te wandelen, te ravotten en gehoorzaamheidsoefeningen te doen, leert ze ons te respecteren. Dan gaat haar staart nog harder kwispelen, want honden hebben graag baasjes op wie ze kunnen rekenen… 

Maar Spookie gehoorzaamt niet zomaar om het even wie, daarvoor is ze een te sterk persoontje. Stap voor stap leren wij hoe we heel ons lichaam, al onze energie en kracht kunnen gebruiken om dat te bereiken.
-Onze lichaamshouding moet zelfzekerheid uitstralen.
-Onze blik moet vastberaden zijn.
-Onze stem moet overtuigen.
-…

Als we dat geleerd hebben, meer en meer, krijgen we een gevoel van kracht, van vertrouwen en geloof in onszelf. We merken dat we iets kunnen, meer dan we eerst dachten.
Dat goeie gevoel behouden we stilaan, ook als Spookie er niet bij is, in ons eigen leven, thuis, op school, bij vrienden. We merken dat mensen ons leuker vinden, meer rekening met ons houden, graag bij ons willen zijn omdat we ons goed voelen. Goed in ons eigen vel.

Al na enkele sessies merk je het verschil. En Spookie ook!