STAP 1

Spanningen ontladen?
De batterijen opladen? 
Mentale en fysieke veerkracht! 
Emotioneel lenig zijn! 
Hoe doe je dat eigenlijk?! Hoe pakken we dat aan?!

Ons lichaam bestaat uit 7 grote energiecentra. Daarnaast is er een grote opwaartse en een grote neerwaartse energiestroom. Het is van belang dat die verschillende centra en die energiestromen optimaal open en vrij zijn om energie door te laten stromen en op te nemen. 

De basis hiervan wordt gevormd door het 1ste energiecentrum. Dat zorgt voor een stevig FUNDAMENT en een goeie AARDING. Aarding zorgt ervoor dat we overtollige spanning kunnen afvoeren en dat we ons ook weer maximaal zullen opladen met energie. Wie goed geaard is, heeft een basisveiligheid, een basisvertrouwen in zichzelf en in de wereld. Het zorgt voor een evenwichtig en stabiel gevoel, voor ├ęcht GOED IN JE VEL ZITTEN. 

In mijn begeleiding is dit dan ook de basis van het hele verhaal: via het werken met de honden en via het energetisch lichaamswerk trainen we een goeie basishouding: hoe we staan, dat we er staan, stevig op onze benen. We maken blokkades VRIJ zodat onze ENERGIE weer optimaal kan stromen en ons hele systeem weer in balans komt. Onze beide voeten op de grond.

Bij nieuwe stress, als we weer eens onder druk staan, omdat het leven nu eenmaal altijd voor nieuwe UITDAGINGEN zorgt, kunnen we dan tegen een stootje. We buigen wel mee, maar barsten niet. We vallen niet omver maar komen terug naar ons vertrouwde, rustige middelpunt. De doorstane spanning laten we los en we laden onze batterijen weer op. We hebben onze grenzen verlegd. 

Wanneer we goed geaard zijn, gaat dat op de duur vanzelf. We worden meer STRESSBESTENDIG en MINDER BLESSUREGEVOELIG, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Gewoon, omdat we goed in mekaar zitten. We kunnen er dan eindelijk uithalen wat er in zit: uit het leven, uit ons lichaam, uit onszelf. We hebben de fundamenten gelegd om verder te bouwen. Aan onze eigen TOPPRESTATIES.