Een veilig gevoel

Werner Storms neemt ons aan de hand en laat ons alle aspecten van het leven van een kind zien. Vanaf het moment dat je geboren bent, en eigenlijk alleen jezelf en je mama kent, tot het moment dat je zelf een mama of papa wordt. Alleen laat hij het leven van een kind zien dat een ouder heeft met psychische problemen. Mensen met psychische problemen die kinderen opvoeden, doen dit vanuit hun zieke, gekleurde manier van zijn. Hun gezin en de opvoeding die ze geven, zullen tekenen vertonen van hun ziekte. Een ziekte die zeker sporen achterlaat bij de kinderen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere erfelijke factoren, de rol die het kind in gaat nemen, eigenschappen van de zieke ouder en eigenschappen van de omgeving. Alle hoofdstukken openen en eindigen met een toepasselijk gedicht.

Dit boek laat lezers op een begrijpbare manier kennismaken met de plaats die een psychisch zieke ouder inneemt in het leven van hun kinderen. Op een duidelijke manier krijgen volwassenen en kinderen inzicht in het ziektebeeld, de thuissituatie en de werking van de omgeving.

Ik heb de ziekte van vader als een onomkeerbaar gegeven aanvaard. Het is iets waarmee je moet leren omgaan. Dankzij informatieavonden en literatuur leerde ik meer objectief naar de situatie te kijken. (Tom)

Vandaag probeer ik met de informatie die ik krijg mijn herinneringen uit het verleden te plaatsen. Ik probeer een beeld te krijgen van wie ik echt ben. (Ine)